ΑΘΗΝΑ
09:08
|
28.04.2024
Η εταιρεία νευροτεχνολογίας του δισεκατομμυριούχου ξεκίνησε την πρόσληψη υπαλλήλων για τις κλινικές δοκιμές, εν αναμονή της έγκρισης από τον FDA.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Neuralink, αμερικανική εταιρεία νευροτεχνολογίας, συνιδρυτής της οποίας είναι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ, έχει αρχίσει να προσλαμβάνει βασικούς υπαλλήλους για τη διεξαγωγή των κλινικών της δοκιμών, κάτι που σημαίνει ότι πλησιάζει πιο κοντά στην έναρξη των δοκιμών των εγκεφαλικών της εμφυτευμάτων σε ανθρώπους.

Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει αγγελίες για την πρόσληψη διευθυντή κλινικών δοκιμών και συντονιστή κλινικών δοκιμών. Σύμφωνα με αυτές, το προσωπικό θα «συνεργαστεί στενά με μερικούς από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και με τους πρώτους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές του Neuralink».

Ο Μασκ, ο οποίος κατατάσσεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται στα 256 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει να εμφυτευθούν τσιπ εγκεφάλου Neuralink σε ανθρώπους κάποια στιγμή το 2022. Η συγκεκριμένη τεχνολογική εφαρμογή βρίσκεται εν αναμονή έγκρισης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Ο Μασκ και οι συνεργάτες του στη Neuralink ίδρυσαν την εταιρεία το 2016, με στόχο να αναπτύξουν ένα τσιπ εγκεφάλου που να μπορεί να συνδέει τους ανθρώπους με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο ιδιοκτήτης της Tesla υποστηρίζει ότι τα εμφυτεύματα θα επιτρέψουν σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να ελέγχουν συσκευές όπως τα smartphone με τον εγκέφαλό τους. Αναμένει επίσης ότι θα σημειωθεί μεγάλη πρόοδος και σε ιατρικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για πολλές σωματικές αναπηρίες μέσω της ένωσης σημάτων μεταξύ νευρώνων, μόλις ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Η Neuralink έχει ήδη δοκιμάσει τα τσιπ της στον εγκέφαλο ενός πιθήκου και ενός χοίρου. Τον περασμένο Απρίλιο προκάλεσε έκπληξη και ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν μια μαϊμού να παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι με το μυαλό της.

Τα πρώτα ανθρώπινα υποκείμενα που θα συμμετέχουν στις δοκιμές θα είναι άτομα με σοβαρούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, όπως τετραπληγικοί, είπε ο Μασκ τον περασμένο μήνα στη σύνοδο του Συμβουλίου των CEO της Wall Street Journal. «Έχουμε την ευκαιρία με το Neuralink να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματισμό του νωτιαίου μυελού», είπε.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα