ΑΘΗΝΑ
18:55
|
27.04.2024
O Tζο Μπάιντεν αναζητά δυνατότητες εκτροπής του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εμίρης του Κατάρ θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 31 Ιανουαρίου για μία σειρά θεμάτων που περιλαμβάνουν την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, έπειτα από ανησυχίες για την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η επίσκεψη του σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι είναι η πρώτη από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Μπάιντεν την προηγούμενη χρονιά και πραγματοποιείται καθώς η Ουάσινγκτον συζητάει με χώρες και εταιρίες που παράγουν ενέργεια, μία πιθανή εκτροπή του ενεργειακού εφοδιασμού προς την Ευρώπη, στην περίπτωση μιας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε το ζήτημα αυτό με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, που έχει κορυφαία θέση στην παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου, στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας που έγινε τη Δευτέρα, σύμφωνα με μία πηγή που έχει λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό και η οποία μίλησε ανώνυμα.

Η συνάντηση του Ταμίμ με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο θα δώσει μία ευκαιρία στους ηγέτες να συζητήσουν «για τη διασφάλιση της σταθερότητας στις παγκόσμιες ενεργειακές προμήθειες», ανέφερε σε μία δήλωσή της η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Στα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται «η προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή του Κόλπου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής» και η «υποστήριξη του λαού του Αφγανιστάν», σύμφωνα με την Ψάκι.

Η Ουάσινγκτον ανησυχεί ότι η Ρωσία που έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία, μπορεί να εισβάλει στη γειτονική της χώρα, πράγμα που θα προκαλέσει την επιβολή αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να ωθήσουν το Κρεμλίνο στον τερματισμό των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα