ΑΘΗΝΑ
16:38
|
23.09.2024
Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει προσφερθεί να στείλει μόνο 5.000 κράνη, προσφορά που απορρίφθηκε από το Κίεβο ως «αστείο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου το 59% των Γερμανών υποστηρίζει την κυβέρνησή της χώρας στην άρνησή της να στείλει φονικά όπλα στην Ουκρανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του YouGov, με το 20% να απαντά ότι επιθυμεί το Βερολίνο να στηρίξει το Κίεβο με αποστολές όπλων. Η έρευνα, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη, διαπιστώνει επίσης ότι το 21% των Γερμανών παραμένουν αναποφάσιστοι σχετικά με το θέμα.

Κοιτώντας τις απαντήσεις από την πλευρά των πολιτικών χώρων των ερωτηθέντων, το 71% όσων υποστηρίζουν το Die Linke και το 67% των ακροδεξιών οπαδών του AfD είναι αντίθετοι με τις αποστολές όπλων, ενώ την ίδια άποψη έχουν το 61% όσων ψήφισαν το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), και το 56% των υποστηρικτών του CDU/CSU. Την ίδια άποψη συμμερίζονται περισσότερο από το 50% των ψηφοφόρων τόσο των Πρασίνων όσο και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP).

Εν μέσω αυξανόμενης έντασης στα ουκρανικά σύνορα και προειδοποιήσεων από τις δυτικές δυνάμεις για ρωσική εισβολή, παρότι η Μόσχα το διαψεύδει, η Γερμανία δεσμεύτηκε να στείλει 5.000 κράνη στην Ουκρανία – κάτι που το Κίεβο θεωρεί «καθαρά συμβολική χειρονομία».

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Αντρέι Μέλνικ, περιέγραψε τον υποσχεμένο εξοπλισμό ως «σταγόνα στον ωκεανό», ενώ ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, έφτασε στο σημείο να απορρίψει την κίνηση ως «απόλυτο αστείο».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής φονικών όπλων, ενώ άλλες δυτικές χώρες έχουν μια αισθητά διαφορετική προσέγγιση στο θέμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπεν Γουάλας, υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, ανακοίνωσε την αποστολή αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία. Το Λονδίνο θα μπορούσε, επίσης, να στείλει εκατοντάδες στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ενώ στις ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων φέρεται να προσπαθούν να επισπεύσουν ένα νομοσχέδιο που θα δώσει 500 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η δημοσκόπηση του YouGov διαπίστωσε επίσης ότι περίπου το 52% των Γερμανών θέλουν η κυβέρνησή τους να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, ενώ το 61% θέλει να δει τον Καγκελάριο Σολτς να ταξιδεύει στη Μόσχα το συντομότερο δυνατό για να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης.

Πηγή: Russia Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: Το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει περιφερειακό πόλεμο

Πατριαρχείο στο Κίεβο ζητά από το Φανάρι ο Ζελένσκι

Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.: 101,53 εκατομμύρια για τις καταστροφές του «Daniel»

Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο: Πάνω από 180 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα