ΑΘΗΝΑ
20:56
|
30.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε πως υπάρχει μια «ευδιάκριτη πιθανότητα» να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πως υπάρχει μια «ευδιάκριτη πιθανότητα» να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα, αναφέρει ο Λευκός Οίκος. Η συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες διατηρεί τους φόβους της δυτικής συμμαχίας για μιας εισβολή από εδάφους.

Στο μεταξύ, η Ρωσία επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει πλέον«μικρό έδαφος για αισιοδοξία» αναφορικά με την επίλυση της κρίσης, αφού οι ΗΠΑ απέρριψαν τα κύρια αιτήματά της. Εντούτοις, το Κρεμλίνο συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχει σκοπό να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε την παραπάνω προειδοποίηση σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Πέμπτη. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι υπάρχει μια σαφής πιθανότητα οι Ρώσοι να εισβάλουν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Έμιλι Χορν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος Μπάιντεν «επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους τους να απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο κ. Ζελένσκι είπε ότι «συζήτησαν τις πρόσφατες διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση και συμφώνησαν για κοινές ενέργειες στο μέλλον».

Ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η Ρωσία είναι πιθανό να περιμένει να παγώσει το έδαφος στην Ουκρανία, ώστε να μπορούν να κινηθούν με βαρύ εξοπλισμό.

Ένα άλλο σημαντικό τηλεφώνημα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, όταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσει απευθείας με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα