ΑΘΗΝΑ
15:17
|
27.04.2024
Ο συλληφθείς ανήρτησε βίντεο στοTwitter εκτοξεύοντας απειλές για κακοποίηση κατά Ινδής κωμικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αστυνομία της πόλης Βαντοντάρα προχώρησε στη σύλληψη άνδρα ο οποίος ανήρτησε βίντεο σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Twitter) εκτοξεύοντας απειλές για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος Ινδής κωμικού. Μεταξύ άλλων ο συλλυφθείς κατηγορείται για εγκληματικό εκφοβισμό και αισχρολογία.

Οι διαδικτυακές απειλές για την κωμικό, Αγκρίμα Τζόσουα, ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες με αφορμή βίντεο στο πλαίσιο παράστασης stand up comedy σε μουσικό καφέ στο προάστιο του Μουμπάι, Καρ.

Μάλιστα, η κωμικός αναγκάστηκε πριν λίγες μέρες να απολογηθεί για ένα αστείο το οποίο έκανε προ ενός έτους, και το οποίο διακωμωδούσε την αφέλεια σχολιαστών του site ερωταπαντήσεων Quora σχετικά με την ανέγερση αγάλματος του Ινδού βασιλιά του 17ου αιώνα, Σιβάτζι Μπονσλ. Η Τζόσουα που κατηγορήθηκε για προσβολή του εμβληματικού Ινδού βασιλιά έχει προκαλέσει την οργή Ινδών εθνικιστών, δεχόμενη απειλές βιασμού και δολοφονίας της, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών της ομόσπονδης πολιτείας Μαχαράστρα- η κωμικός ζεί και εργάζεται στην πρωτεύουσα της πολιτείας Μουμπάι- ζήτησε την επέμβαση των αστυνομικών αρχών κατά της κωμικού.

Μάλιστα, στο μουσικό καφέ όπου έλαβε χώρα το περσινό σκετς της Τζόσουα αναφέρθηκαν δολιοφθορές κατόπιν επιδρομής μελών του ακροδεξιού κόμματος Maharashtra Navnirman Sena. Την ίδια στιγμή, Ινδοί ηθοποιοί εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην Τζόσουα, ενώ τη σύλληψη από τις αρμόδιες αρχές των δραστών των διαδικτυακών επιθέσεων κατά της Τζόσουα ζήτησε η Εθνική Επιτροπή Γυναικών.

Πηγές: TheWire, Scroll

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα