ΑΘΗΝΑ
23:55
|
17.05.2024
Ο Μητσοτάκης συνέδεσε τη στήριξη της Αθήνας στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας με την πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας στην προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον νέο ομόλογό του στα Σκόπια, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών συνδέοντας αυτή τη διαδικασία με την προοπτική ένταξης της χώρας στην ΕΕ λέγοντας πως η στήριξη της Αθήνας στα Σκόπια είναι «άμεσα συνδεδεμένη» με την «πλήρη,συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας από την πλευρά του διαβεβαίωσε για την επιθυμία του περαιτέρω ενίσχυσης των πολύπλευρων διμερών σχέσεων.

Αφορμή έδωσε η πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας μετά την αποχώρηση του προκάτοχου του Ζόραν Ζάεφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα