ΑΘΗΝΑ
16:58
|
27.04.2024
Το 71% των γονέων θεωρούν την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο, υψηλό ρίσκο για την υγεία τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πλειονότητα των Αμερικανών γονέων εμφανίζεται αρνητική στο να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο με την έναρξη της νέας χρονιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία ερευνών Ipsos σε συνεργασία με το ειδησεογραφικό site Axios. Συγκεκριμένα, το 71% των ερωτώμενων γονέων θεωρούν πως ενδεχόμενη επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο συνιστά ρίσκο μέτριου ή υψηλού επιπέδου για την υγεία τους.

Το ποσοστό εκτοξεύεται για τους μαύρους Αμερικανούς (89%) ενώ και η πλειοψηφία όσων στηρίζουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (53%) έχουν την ίδια άποψη. Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται ένα 62% που δηλώνει πως φοράει προστατευτική μάσκα κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι ενώ μόλις ένας στους τρεις ερωτώμενους δηλώνει πως εμπιστεύεται την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με την εμπιστοσύνη των πολιτών μειούμενη και για τις τοπικές κυβερνήσεις.

Η δημοσκόπηση έρχεται μετά από προειδοποιήσεις τόσο του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και της Υπουργού Παιδείας, Μπέτσι Ντεβός πως η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση θα αποσυρθεί από τα σχολεία που θα επιλέξουν να μην ανοίξουν κανονικά, με τα δημοσκοπικά ευρήματα να αποτελούν ένα πρώτο δείγμα ότι η καμπάνια πίεσης που ασκείται από τον Λευκό Οίκο προς τις διευθύνσεις των σχολείων ίσως έχει τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Πηγές: Axios, Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα