ΑΘΗΝΑ
20:21
|
06.10.2024
Μεταξύ των 60 χωρών που συμμετέχουν στην άσκηση είναι εκτός από την Ελλάδα και μουσουλμανικές χώρες που δεν έχουν σχέσεις με το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ναυτική άσκηση στην Ερυθρά Θάλασσα, που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και συμπεριλαμβάνει σχεδόν 60 χώρες και διεθνείς οργανισμούς συμμετέχει το Ισραήλ στο φόντο των νέων δεδομένων που επισείουν οι συμφωνίες του Αβραάμ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται πως στην διεθνή ναυτική άσκηση (IMX) συμμετέχουν περίπου 9.000 άτομα και 50 πολεμικά πλοία από περισσότερες από 60 χώρες και διεθνείς οργανισμούς.

Η άσκηση ΙΜΧ άρχισε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει 18 ημέρες.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Αβισάι Αντράεε, επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι το εβραϊκό κράτος θα μετείχε «για πρώτη φορά» στην άσκηση ΙΜΧ.

Παράλληλα δημοσιογράφοι της εφημερίδας Χα’άρετζ επικαλούμενη μία ανεπίσημη λίστα των χωρών που συμμετέχουν στην άσκηση ΙΜΧ-22 αναφέρουν πως σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και μουσουλμανικές ή αραβικές χώρες που δεν έχουν σχέσεις με το Ισραήλ όπως το Τζιμπουτί, το Ομάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Η άσκηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο ισχυρών εντάσεων στην περιοχή στο κάδρο των εντεινόμενων επιθέσεων των Υεμενιτών Χούθι σε Εμιράτα και Σαουδική Αραβία αλλά και των σκληρών διαπραγματεύσεων στην Βιέννη για τη διεθνή συμφωνία του 2015 εν σχέση με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Δημήτρης Μάντζος για Μέση Ανατολή: Όταν ντρέπεται και η ντροπή

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα