ΑΘΗΝΑ
13:11
|
27.04.2024
Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν χθες, Τρίτη, τρεις Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη πόλη της Ναμπλούς, στη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν χθες, Τρίτη, τρεις Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη πόλη της Ναμπλούς, στη Δυτική Όχθη.

Μονάδα ειδικών δυνάμεων πυροβόλησε εναντίον τριών Παλαιστινίων στη συνοικία Αλ Μακιφέ της πόλης, επιβεβαίωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ταυτοποιήθηκαν ως νεκροί οι Ασράφ Μουμπασλά, Αντάμ Μαμπρουκά και Μοχάμαντ Νταχίλ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Η ισραηλινή αστυνομία ισχυρίστηκε ότι οι τρεις άνδρες ήταν «ένοπλοι τρομοκράτες» που σκοτώθηκαν «κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας». Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τις δολοφονίες αφού είχαν εισβάλλει πρώτα στη γειτονιά, ανέφερε η αραβική ιστοσελίδα του The New Arab Al-Araby Al-Jadeed.

Οι εικόνες που προέκυψαν από τον πυροβολισμό, επαληθευμένες από τη Wafa δείχνουν ένα αυτοκίνητο γεμάτο με τρύπες από σφαίρες. Η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet του Ισραήλ περιέγραψε τους τρεις Παλαιστίνιους ως «τρομοκρατική ομάδα» που φέρεται να είχε πραγματοποιήσει «επιθέσεις με πυροβολισμούς» εναντίον ισραηλινών δυνάμεων και εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα στις συγκεκριμένες επιθέσεις.

Το Ισραήλ κατέλαβε την Παλιά Πόλη και άλλα μέρη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στον «πόλεμο των δέκα ημερών» το 1967, σε μια κίνηση προσάρτησης που δεν έχει ως σήμερα τη διεθνή αναγνώριση.

Έκτοτε, περίπου 475.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ζουν και περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

Η βία των ισραηλινών εποίκων υπήρξε, από τη πρώτη στιγμή του εποικισμού, μέρος της καθημερινής ζωής των Παλαιστινίων στην περιοχή. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτρέπουν τέτοιες ενέργειες, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα δολοφονίες Παλαιστινίων καθώς και ζημιές σε γη και περιουσίες.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει επανειλημμένα ζητήσει να τερματιστεί η «ανησυχητική αύξηση των παράνομων δολοφονιών από τις ισραηλινές δυνάμεις, που καλλιεργούνται από μια κουλτούρα ατιμωρησίας».

ΠΗΓΗ: English.alaraby.co.uk

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα