ΑΘΗΝΑ
07:32
|
29.09.2024
Απολύσεις προκειμένου να εξοικονομηθούν 4 εκατομμύρια ευρώ από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας φέτος καταργώντας περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία, δήλωσαν τα τσέχικα συνδικάτα υγείας που εξέδωσαν απεργιακή προειδοποίηση ως απάντηση στις προγραμματισμένες περικοπές του προϋπολογισμού.

«Προσπαθούμε εδώ και πολύ καιρό να αυξήσουμε τις πληρωμές και να φτάσουμε στο επίπεδο της ΕΕ όσον αφορά στα χρήματα που διατίθενται στο σύστημα υγείας», δήλωσε η επικεφαλής του Συνδικάτου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Dagmar Žitníková.

«Πρέπει να έχουμε ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης καλής ποιότητας, νοσοκομεία που λειτουργούν καλά, πρωτοβάθμια περίθαλψη και ένα σύστημα υγείας που αναπτύσσεται. Η προσπάθειά μας να βελτιωθεί η χρηματοδότηση της υγείας εξελίσσονταν καλά, όταν ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και ολόκληρο το σύστημα που διαχειρίστηκε τον COVID-19 θα έπρεπε να δεχθεί περικοπές», πρόσθεσε.

«Μείναμε έκπληκτοι. Εδώ και δύο χρόνια ζούμε υπό πίεση, δουλεύουμε Σάββατο, Κυριακή, υπερωρίες. Δεν περιμέναμε αύξηση μισθού, αλλά να μας απολύσουν; – είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι», είπε η Alena Wilhemlová, εργαζόμενη στον περιφερειακό υγειονομικό σταθμό Ústí, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος του περιφερειακού σωματείου.

Ο κεντροδεξιός υπουργός Υγείας Vlastimil Válek ανακοίνωσε ότι σέβεται την απόφαση του συνδικάτου να κηρύξει απεργιακή ειδοποίηση, αλλά όσο αφορά στα αιτήματα των απεργών, αρκέστηκε να υποσχεθεί ότι τα σχεδιαζόμενα μέτρα λιτότητας δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ποιότητα ή τη διαθεσιμότητα της υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή: EURACTIV.cz

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα