ΑΘΗΝΑ
21:28
|
25.09.2024
Το «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες» επιδιώκει να δίνονται στα κορίτσια οι ευκαιρίες, για να επιλέξουν επαγγέλματα σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης, όπως της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα Μονάδα στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» που θα κάνει πράξει τις στρατηγικές και τις δραστηριότητες του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες (#GIL4W), που δημιουργήθηκε από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ξεκίνησε από σήμερα τη λειτουργία της.

Το «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες» αποτελεί μια σύμπραξη 20 φορέων, υπουργείων, ερευνητικών κέντρων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα.

Μέσα από ένα σχέδιο δράσης αναμένεται να υλοποιηθεί μια σειρά παρεμβάσεων που θα βοηθήσουν τις γυναίκες στην Ελλάδα να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Ανάμεσα στις κύριες δράσεις του «Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες» θα είναι η ενίσχυση των πεδίων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics, δηλαδή  Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) στην εκπαίδευση, ώστε να δίνονται στα νέα κορίτσια οι ευκαιρίες, για να επιλέξουν επαγγέλματα που σχετίζονται με τους νέους τομείς υψηλής εξειδίκευσης, όπως της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Βιοτεχνολογίας, αλλά και η ανάδειξη ευκαιριών χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων Ελληνίδων που καινοτομούν.

Το μοντέλο λειτουργίας του θα στηριχθεί επίσης σε παραδείγματα και καλές πρακτικές από χώρες με παράδοση στη γυναικεία καινοτομία και επιχειρηματικότητα, όπως η Νορβηγία και για το σκοπό αυτό έχουν ήδη εξασφαλιστεί διεθνείς συνεργασίες με φορείς, όπως το ECWT- European Centre for Women and Technology.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις του ΕΚ «Αθηνά», η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της νέας Μονάδας για τους σκοπούς του Κέντρου δήλωσε:

«Η πρωτοβουλία μας παίρνει σήμερα σάρκα και οστά. Το “Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες” θα υποστηριχθεί πλήρως με τη νέα Μονάδα του “Αθηνά”, με στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ασχοληθούν με κλάδους στους οποίους οι άντρες υπερτερούσαν παραδοσιακά».

Η ίδια πρόσθεσε πως σχεδιάζονται δράσεις, για να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στην επιστήμη, να επιλέξουν περισσότερα κορίτσια τις σπουδές STEM, να κυνηγήσουν και να πετύχουν τους στόχους τους.

«Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες και στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας» είπε η υφυπουργός σε μία φανερή παραδοχή της έλλειψης ίσων ευκαιριών για τα κορίτσια και τις νέες γυναίκες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μία από τα ίδια, ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ

Κατέρρευσε επί σκηνής του Ηρωδείου η Μαρινέλλα

Σχέδια μεταφοράς πολλών τραυματιών σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία καταστρώνει το ΝΑΤΟ

Ανατροπές στα δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω 24ωρης απεργίας στις 26/9

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα