ΑΘΗΝΑ
17:37
|
12.06.2026
Χωρίς το γνωστό «μακρύ τραπέζι» η συνάντηση των δύο ηγετών στη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αντίθεση με τις εικόνες των τελευταίων συναντήσεων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τους ομολόγους του από τη Γαλλία και τη Γερμανία, κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, δεν εμφανίστηκε το γνωστό πλέον «μακρύ τραπέζι» που χρησιμοποιήθηκε για λόγους προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, η συνομιλία έγινε χωρίς πρόσθετη κοινωνική απόσταση, με τους δύο ηγέτες να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο και να δίνουν τα χέρια πριν από τις συνομιλίες.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης προγραμματίζεται να εξεταστούν τα θέματα ενίσχυσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Βραζιλίας, η ανάπτυξη της συνεργασίας στον εμπορικό και οικονομικό, επιστημονικό και τεχνικό και πολιτιστικό και ανθρωπιστικό τομέα, καθώς διεθνή θέματα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση αποτελεί «μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων για τα πιο πιεστικά ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας σήμερα».

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών προγραμματίζονται δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Με πληροφορίες απο TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Αντόνιο Ταγιάνι θεωρεί πως δεν μας αφορά ο πόλεμος των ΗΠΑ κατά του Ιράν

Πέτρο: «Αντιδημοκρατικοί» οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις ΗΠΑ

ΗΠΑ-Ιράν: Προσχέδιο που δείχνει επικράτηση των βασικών διεκδικήσεων της Τεχεράνης, έδωσε το Ιράν

Στη Σερβία ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα