ΑΘΗΝΑ
07:06
|
28.04.2024
«Λογική» χαρακτήρισε την υπόθεση ότι πλησιάζουμε στα τελευταία στάδια της πανδημίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Λογική» χαρακτήρισε την υπόθεση ότι πλησιάζουμε στα τελευταία στάδια της πανδημίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λογικό σενάριο», είπε μιλώντας CNBC, «Υπάρχει 80% πιθανότητα καθώς εξελίσσεται η παραλλαγή Όμικρον ή ιός SarsCov-2, να βλέπουμε ολοένα και μικρότερης νοσηρότητας ιούς».
 
Ο Μπανσέλ διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχει και ένα άλλο «σενάριο του 20% κατά το οποίο θα δούμε μια νέα μετάλλαξη που θα έχει μεγαλύτερη νοσηρότητα από την Όμικρον».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πιστεύει πως «ήμασταν τυχεροί ως κόσμος που η Όμικρον δεν ήταν πολύ επιθετική, αν και εξακολουθούμε να βλέπουμε να πεθαίνουν χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας της». 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο CEO της Moderna διευκρίνισε ότι «είναι γεγονός ότι ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, όπως έλεγα σχεδόν από την αρχή που εμφανίστηκε».

«Ο ιός αυτός πρόκειται να μείνει για πάντα δίπλα στους ανθρώπους, όπως η γρίπη και θα πρέπει να ζήσουμε μαζί του», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα