ΑΘΗΝΑ
22:08
|
30.04.2024

Η Εθνική Συνέλευση του Ισημερινού εξέλεξε με 75 ψήφους την 41 ετών Μαρία Αλεξάντρα Μουνιόζ ως τη νέα Αντιπρόεδρο της χώρας. Κατά την διαδικασία της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εθνική Συνέλευση του Ισημερινού εξέλεξε με 75 ψήφους την 41 ετών Μαρία Αλεξάντρα Μουνιόζ ως τη νέα Αντιπρόεδρο της χώρας. Κατά την διαδικασία της ψηφοφόρίας η Μουνιόζ έλαβε 22 αρνητικές ψήφους, ενώ της διαδικασίας απείχαν 38 βουλευτές.

Η Μουνιόζ είναι η τέταρτη που κάθεται στην καρέκλα του Αντιπροέδρου, η οποία έχει αποδειχθεί “ηλεκτρική” κατά τη διάρκεια της τριετούς διακυβέρνησης της χώρας από τον Λένιν Μορένο. Η επιλογή της νέας Αντιπροέδρου ήρθε μετά από την παραίτηση από την θέση στις αρχές του Ιουλίου του Ότο Σολενχόλζνερν, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία στις επόμενες εκλογές.

Ο Μορένο, που εξελέγη το 2017 Πρόεδρος, ως διάδοχος του πρώην Προέδρου Ραφαέλ Κορέα, κατηγορείται από μερίδα της αντιπολίτευσης για εγκατάλειψη της αριστερής κληρονομιάς της περιόδου Κορέα και υιοθέτηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ενώ η δημοτικότητά του έχει σημειώσει κάθετη πτώση τους τελευταίους μήνες, μετά και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας, που έλαβαν χώρα τον Οκτώβρη του 2019.

Πηγές: Telesur, Wikipedia

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα