ΑΘΗΝΑ
19:56
|
28.04.2024
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν σχετική τηλεδιάσκεψη μέσα στις επόμενες βδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας αλλά και τις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου συζήτησαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)- Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ) στις Βρυξέλλες.

Ιδιαίτερη θέση στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών είχε το θέμα της στρατηγικής ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου, που σχεδιάζεται να μεταφέρει «πράσινη» ενέργεια από την Αίγυπτο στην Ελλάδα και από κει στην Ευρώπη. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως τα επιτελεία θα παρακολουθήσουν στενά την εξέλιξη του εγχειρήματος από τα επιτελεία ειδικών συνεργατών τους και θα πραγματοποιήσουν σχετική τηλεδιάσκεψη μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθιξε σε ομιλία του στη σύνοδο στις Βρυξέλλες το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου. Τόνισε ότι η προστιθέμενη αξία του ελληνοαιγυπτιακού εγχειρήματος και της συνεργασίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο δεν αφορά μόνο την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά «το ευρύτερο πνεύμα συνεργασίας για το κλίμα ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα