ΑΘΗΝΑ
08:45
|
21.09.2024
Συνάντησε Ράμα, Κοβάτσεφσκι και Οσμάνι στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας συζήτησαν το απόγευμα οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Κυριάκος Μητσοτάκης και Έντι Ράμα στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η υποβολή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές, θα εμπεδώσει περαιτέρω τις σχέσεις καλής γειτονίας και την περιφερειακή ασφάλεια και συνεργασία.

Συνάντηση είχε επίσης με την πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι και τον νέο πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Συναντήσεις με Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους

Στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο Πρωθυπουργός είχε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ υπό τον Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιχαμ όπως επίσης και με τον Ισραηλινό Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα