ΑΘΗΝΑ
23:32
|
27.04.2024
Μια οβίδα φέρεται να εξερράγη σε ρωσικό έδαφος, κοντά στα σύνορα με την περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια οβίδα φέρεται να εξερράγη σε ρωσικό έδαφος, κοντά στα σύνορα με την κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Σάββατο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti έγραψε ότι αστυνομική πηγή στη νότια περιοχή του Ροστόφ είχε ισχυριστεί ότι οι αρχές ανταποκρίνονταν στην έκρηξη σε αγροτική κοινότητα της περιοχής. «Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, 300 μέτρα μακριά από ένα σπίτι στο χωριό Μιτιακίνσκαγια», είπε ο αξιωματούχος.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα με το Ντονμπάς, μεγάλο μέρος του οποίου ελέγχεται από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Η πηγή είπε ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές στο έδαφος.

Σε δήλωση που εκδόθηκε αργότερα την ίδια ημέρα, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ποινική έρευνα για το περιστατικό και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ενδελεχής και ολοκληρωμένη έρευνα για τις συνθήκες».

Ο ουκρανικός στρατός και οι ηγέτες των δύο αποσχισμένων ανατολικών περιοχών έχουν κατηγορήσει ο ένας τον άλλον για μαζικούς βομβαρδισμούς κατά παράβαση της υπογεγραμμένης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, με μια απότομη έξαρση στις μάχες που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Οι ηγέτες της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν την απομάκρυνση αμάχων στη Ρωσία την Παρασκευή ως απάντηση σε αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Δεν είναι σαφές πόσα άτομα θα μετεγκατασταθούν στο πλαίσιο των σχεδίων, και οι δύο περιοχές δήλωσαν ότι κινητοποιούν τις ένοπλες δυνάμεις τους και καλούν ικανούς άνδρες το Σάββατο για μια πιθανή σύγκρουση.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα