ΑΘΗΝΑ
00:53
|
28.04.2024
Για επισφάλεια και αποσταθεροποίηση της Ευρώπης έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε περίπτωση υπονόμευσης «των νομίμων δικαιωμάτων της Ρωσίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για υπονόμευση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και σταθερότητας έκανε λόγο το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ (Sergei Lavrov), μιλώντας με τον Γάλλο ομόλογό του, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, με τη Γαλλία να απαντά πως «οι πράξεις και τα λόγια της Ρωσίας δεν συμβαδίζουν».

«Η αγνόηση των νόμιμων δικαιωμάτων της Ρωσίας επηρεάζει αρνητικά τη σταθερότητα όχι μόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά και στον κόσμο» φέρεται να σημείωσε ο Σ. Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο υπουργών στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, υπενθυμίζοντας στον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Jean-Yves Le Drian) ότι «όλες οι χώρες θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις δεσμεύσεις τους για τη διασφάλιση της αρχής της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας».

Από την πλευρά της, η Γαλλία υποστήριξε με ανακοίνωσή της πως «υπάρχει ακόμη περιθώριο διαλόγου», υπογραμμίζοντας πως η επιλογή για την εμπλοκή σε αυτόν εναπόκειται στη Ρωσία, «εφόσον έχει την ειλικρινή βούληση να το κάνει». 

«Με βάση την απάντηση που δημοσιεύθηκε από τις ρωσικές αρχές στις 17 Φεβρουαρίου και τις ανταλλαγές απόψεων με τον Αμερικανό συνάδελφό του ειδικότερα, ο Υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο διαλόγου. Η Γαλλία, μαζί με τους εταίρους της, παραμένει αποφασισμένη να εργαστεί για το σκοπό αυτό και να συμβάλει σε αυτό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Σήμερα, οι πράξεις και τα λόγια της Ρωσίας δεν συμβαδίζουν» καταλήγει η ανακοίνωση της Γαλλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα