ΑΘΗΝΑ
07:16
|
28.04.2024
«Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει ξανά την "συριζαϊκή λογιστική" και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβ. εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, επιστρατεύει ξανά την “συριζαϊκή λογιστική” και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης νωρίτερα σήμερα, κάνοντας λόγο για πλιάτσικο.

Σύμφωνα με την δήλωση του κ. Οικονόμου, ο Αλ. Τσίπρας «ενώ μέχρι σήμερα μιλούσε για απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ, σήμερα το ποσόν ανέβηκε στα 7 δισ. Οι απευθείας αναθέσεις βέβαια κατέβηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα 2,7 δισ. και για να φθάσει στο νούμερο που θέλει, προσθέτει και συμβάσεις των Δήμων και των  Περιφερειών αλλά και κλειστούς διαγωνισμούς».

Όπως εξηγεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ΚΗΜΔΙΣ, στο διάστημα 2020-21 οι απευθείας αναθέσεις του κεντρικού κράτους ανήλθαν στο ποσό των 1,7 δισ.», ενώ προσθέτει ότι «η ανάγκη των αναθέσεων προέκυψε από τις πιεστικές συνθήκες του χρόνου στον οποίο έγιναν και τις έκτακτες συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε η χώρα».

Επιπλέον, τονίζει ότι «οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν απόλυτα νόμιμες και διαφανείς. Όλες δε οι συμβάσεις αρμοδιότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχουν λάβει την έγκρισή του», ενώ καταλήγοντας αναφέρει σκωπτικά «καμία σχέση, δηλαδή, με βοσκοτόπια και με περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα