ΑΘΗΝΑ
02:05
|
28.04.2024
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Γαλλίας συγκάλεσε εκτάκτως τη Δευτέρα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Γαλλίας συγκάλεσε εκτάκτως τη Δευτέρα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με αφορά τις εξελίξεις που διαφαίνονται στην ουκρανική κρίση, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζαλένσκι, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ είχε επικοινωνία και με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και ηγέτες της ΕΕ προκειμένου να συντονίσουν την “απάντηση” της Ευρώπης στις τελευταίες εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο.

Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Ρωσία να μην προσαρτήσει ούτε αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες ουκρανικές περιοχές, προειδοποιώντας για κυρώσεις από το μπλοκ των 27 σε περίπτωση που η Μόσχα προχωρήσει σε κάτι εκ των δύο.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τόσο τον Μακρόν όσο και τον Σολτς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε και με τους δύο, ότι σχεδιάζει να υπογράψει διάταγμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθέντων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας σύντομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα