ΑΘΗΝΑ
16:35
|
23.09.2024
Ο Ελί Άβιντάρ επέκρινε τον πρωθυπουργό Μπένετ λέγοντας πως αντιγράφει τον Νετανιάχου στο κάθετι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραιτήθηκε σήμερα αιφνιδίως ο 57χρονος υπουργός Προεδρίας της ισραηλινής κυβέρνησης Ελί Αβιντάρ από το δεξιό κόμμα «Ισραήλ Το Σπίτι μας» που συμμετέχει στην οκτακομματική κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ.

Ο (θεωρούμενος αντισυμβατικός) Αβιντάρ επέκρινε τον πρωθυπουργό για την «υστερική» προσέγγισή του στο θέμα των κανονισμών αντιμετώπισης το κορονοϊού, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός μιμείται τον προκάτοχό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δεν σχεδιάζει να τιμήσει την συμφωνία εκ περιτροπής αλλαγής πρωθυπουργού που είχε κάνει τον περασμένο Ιούνιο με τον υπουργό Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ.

Ο Άβινταρ ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει στην βουλευτική του έδρα. Ωστόσο, η στάση του από δω και μπρος για το μέλλον της ισραηλινής κυβέρνησης θεωρείται κρίσιμη λόγω της εξαιρετικά εύθραυστης πλειοψηφίας των 61 εδρών σε σύνολο 120 βουλευτών της Κνέσετ (ισραηλινής βουλής).

Ο ίδιος είπε πως θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να εξασφαλίσει πως η κυβέρνηση Μπένετ-Λαπίντ θα ολοκληρώσει τη θητεία της, ωστόσο δεν παρέλειψε να θέσει και κάποιο όρο.

«Ο Μπένετ δεν σκοπεύει να τιμήσει την συμφωνία εκ περιτροπής ηγεσίας της κυβέρνησης» είπε υπενθυμίζοντας πως αυτή προβλέπει την αποχώρηση του Μπένετ και την άνοδο του Γιαρί Λαπίντ στον πρωθυπουργικό θώκο τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Ο άνθρωπος αυτός μεγάλωσε με τον Νετανιάχου και δεν σκοπεύει να απελευθερωθεί από αυτόν. Τον αντιγράφει σε κάθε του κίνηση» είπε ο ‘Αβινταρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: Το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει περιφερειακό πόλεμο

Ο Νετανιάχου θέλει να αλλάξει την ισορροπία ισχύος στα βόρεια σύνορα

Πατριαρχείο στο Κίεβο ζητά από το Φανάρι ο Ζελένσκι

Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.: 101,53 εκατομμύρια για τις καταστροφές του «Daniel»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα