ΑΘΗΝΑ
22:51
|
19.06.2026
Ο θανατός του ανακοινώθηκε σήμερα μέσω εκπροσώπου του τραγουδιστή στη σελίδα που είχε ο τελευταίος στο Facebook.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 57 ετών, από αδιευκρίνιστα αίτια, ο Μαρκ Λάνεγκαν που θεωρούνταν η «φωνή» του συγκροτήματος Screaming Trees, που στα τέλη της δεκαετίας του ’80 δημιούργησαν το είδος της ροκ που ονομάστηκε «γκραντζ» και έγινε ιδιαίτερα γνωστό με το συγκρότημα Nirvana.

Ο Λάνεγκαν ήταν γνωστός σε ένα περιορισμένο κοινό φανατικών και ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα όπου είχε δώσει αρκετές φορές συναυλίες τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη.

Sing Backwards and Weep by Mark Lanegan review – eye-popping trip | Mark  Lanegan | The Guardian

Κυκλοφόρησε μια σειρά εσωστρεφών άλμπουμ, με χαρακτηριστικό τους τον διάχυτο λυρισμό, τον ακουστικό ήχο και τους αυτοβιογραφικούς στίχους, θεωρούμενος συχνά «σκοτεινός» καλλιτέχνης.

Ο θανατός του ανακοινώθηκε σήμερα μέσω εκπροσώπου του τραγουδιστή στη σελίδα που είχε ο τελευταίος στο Facebook.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αρχαία ελληνική Τέχνη στην Ιταλία στο Μουσείο Ακρόπολης ως τις 30/8

Το τραγούδι της ημέρας

Την Κυριακή, 21 Ιουνίου, ανοίγει η αυλαία του φεστιβάλ «SNF Nostos 2026»

Συμπληρώθηκε το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα μετά από 220 χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα