ΑΘΗΝΑ
11:08
|
03.10.2024
Ολοκληρώθηκε η αντιπολεμική συγκέντρωση που ξεκίνησε από τη ρωσική και κατέληξε στην αμερικανική πρεσβεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η αντιπολεμική συγκέντρωση που ξεκίνησε οδό Νικηφόρου Λύτρα στο Ψυχικό, όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τον πόλεμο που διεξάγεται σε ουκρανικό έδαφος, έπειτα από τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας.

Σε σχετικά καλέσματα είχαν προβεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, σημειώνοντας ότι μετά τη συγκέντρωση στη ρωσική πρεσβεία θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Συγκεκριμένα, «κάλεσμα υπέρ της ειρήνης» και κατά του πολέμου έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας «Όχι στον Πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη». Σύμφωνα με το κάλεσμα, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις που από το πρωί της Πέμπτης διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας. Η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Με σύνθημα «Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!», η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της KNE κάλεσαν στη συγκέντρωση. Μεταξύ άλλων, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημείωσε πως «η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων -από την μία οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία- για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών. Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο…».

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 στο πλαίσιο του καλέσματός του κάλεσε «τους λαούς όλου του κόσμου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πιέσουν για να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος», ενώ σημείωσε ακόμη: «Απαιτούμε από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με στόχο να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα χωρίς άλλες αιματοχυσίες και με τη δέσμευση το ΝΑΤΟ να μείνει κι αυτό εκτός, ώστε να σταματήσουν οι πολίτες της Ουκρανίας να πληρώνουν άδικο φόρο αίματος για μια σύγκρουση ιμπεριαλισμών που δεν τους αφορά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δομινικανή Δημοκρατία: Θα απελαύνει έως και 10.000 μετανάστες την εβδομάδα

Για χρήση λευκού φωσφόρου κατηγορεί ο Λίβανος το Ισραήλ

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου Προέδρου-950 τα εκλογικά τμήματα

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ-Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα