ΑΘΗΝΑ
22:13
|
27.04.2024
Πριν την έναρξη των επιχειρήσεων ο Σέρβος σκηνοθέτης αποδέχτηκε τη θέση θέση του επικεφαλής στο Κεντρικό Ακαδημαϊκό Θέατρο του Ρωσικού Στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πράγας Febiofest αποφάσισε να αφαιρέσει το βραβείο Cristian από τον διάσημο Σέρβο σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα λόγω «συνεργασίας του με τη Ρωσία», όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Η απόφαση να αφαιρεθεί το βραβείο από τον Σέρβο σκηνοθέτη ελήφθη λόγω του γεγονότος ότι στις 21 Φεβρουαρίου, πριν ακόμη από την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ο Κουστουρίτσα αποδέχτηκε την πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής σκηνοθέτη του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού.

Η πρωτοβουλία να αφαιρεθεί το βραβείο από τον Κουστουρίτσα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Febiofest Καμίλ Σπασίλ., προήλθε από τον ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο του Φεστιβάλ, Φέρο Φένιτς, και οι ιθύνοντες του Febiofest  την δέχτηκαν θετικά.

Ο Κουστουρίτσα έλαβε το Βραβείο «Cristian» το 2017 για την συνολική προσφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ωστόσο, ο Φένιτς ήταν από τότε αντίθετος με τη βράβευσή του, όπως είπε, επειδή η τάση του διάσημου Σέρβου συνθέτη «να θαυμάζει και να υποστηρίζει ολοκληρωτικούς ηγέτες σημαίνει ότι παρά το ταλέντο του, δεν πληροί τις ηθικές και δημοκρατικές αξίες και τα κριτήρια για την απονομή του βραβείου».

Ο Φένιτς κάλεσε επίσης και άλλα τσεχικά φεστιβάλ, τα οποία έχουν βραβεύσει στο παρελθόν τον Κουστουρίτσα, να αποσύρουν  επίσης τα βραβεία του.

 Με πληροφορίες από TASS, https://rs.n1info.com/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα