ΑΘΗΝΑ
12:34
|
20.09.2024
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι αποσταθεροποιούν την Ανατολική Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι αποσταθεροποιούν την Ανατολική Ευρώπη και εξαπολύουν μια εκστρατεία ψεμάτων και παραπληροφόρησης σχετικά με τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Μαδούρο έκανε αυτές τις δηλώσεις την Τρίτη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ανάγνωση της συνομιλίας τους από το Κρεμλίνο. Ο Πούτιν μοιράστηκε την αξιολόγησή του για τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι στόχος της Μόσχας είναι να προστατεύσει τους αμάχους στην περιοχή του Ντονμπάς και να εξασφαλίσει την αναγνώριση από το Κίεβο των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ (DPR) και του Λούγκανσκ (LPR), καθώς και της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία στοχεύει να «αποστρατιωτικοποιήσει και να αποναζιστοποιήσει» την κυβέρνηση της Ουκρανίας, επαναλαμβάνοντας ένα βασικό σημείο της ανακοίνωσής του για τη στρατιωτική επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα. Η Μόσχα επιδιώκει επίσης να διασφαλίσει ότι το Κίεβο δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ότι δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο Μαδούρο επαίνεσε τις «αποφασιστικές ενέργειες» της Ρωσίας και τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης για την κρίση στην Ουκρανία. Δυτικοί ηγέτες και μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να καταπιεί την Ουκρανία ξεκινώντας έναν «αναίτιο» αγώνα. Μερικές από τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και υποτίθεται ότι δείχνουν την τρέχουσα σύγκρουση κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο πριν από χρόνια.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ζήτησε την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης της χώρας του με τη Ρωσία και την προώθηση κοινών έργων. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές και την ανταλλαγή αντιπροσωπειών σε διάφορα επίπεδα των κυβερνήσεών τους.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα