ΑΘΗΝΑ
00:45
|
28.04.2024
Φρικιαστικό έγκλημα στη χώρα όπου καταγγέλονται πάνω από 50 βιασμοί παιδιών την ημέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον γύρο του κόσμου κάνει η φρικιαστική είδηση του βιασμού και της δολοφονίας ενός 3χρονου κοριτσιού από δύο άνδρες ηλικίας 21 και 23 ετών στην Ινδία.

Οι δύο άνδρες, μάλιστα πέταξαν το άψυχο και κακοποιημένο κορμί της 3χρονης σε ένα πηγάδι σφραγίζοντας το αποτρόπαιο έγκλημά τους.

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις αρχές υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι έπεσε θύμα τελετής “μαύρης μαγείας”.

Εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες έβαλαν ένα πανί στο πρόσωπο του κοριτσιού ενώ το βίαζαν με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν ασφυξία.

Τα ίχνη της μικρής χάθηκαν στις 17 Ιουλίου με το άψυχο κορμί του να εντοπίζεται τρεις ημέρες αργότερα.

“Βίασαν, σκότωσαν και πέταξαν το πτώμα του παιδιού μέσα σε μια ώρα” δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στους Times of India.

Πριν να καταλήξουν στη σύλληψη των δύο δραστών οι αστυνομικοί ανέκριναν συνολικά 300 ανθρώπους.

Οι βιασμοί και η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Ινδία αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της αυξημένης εγκληματικότητας στη χώρα όπου καταγγέλονται πάνα από 50 βιασμοί παιδιών την ημέρα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία στην Ινδία γίνονται περίπου 40.000 βιασμοί ετησίως, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των βιασμών είναι υψηλότερος καθώς τα θύματα διστάζουν να προβούν σε καταγγελίες εξαιτίας του κοινωνικού στίγματος και της έλλειψης εμπιστοσύνης προς τις Αρχές.


“Κάθε φορά που μία θυγατέρα βιάζεται και φονεύεται, βιάζεται και φονεύεται η ψυχή της Ινδίας”, στηλίτευσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Κάιλας Σατιάρτι μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης στην οποία αναφέρεται ο χρόνος που χρειάζονται τα δικαστήρια να εξετάσουν μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον ενός παιδιού.

Στην έκθεση του Kailash Satyarthi Children’s Foundation, της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο Σατιάρτι, αναφέρεται ότι μία υπόθεση βιασμού ανηλίκου που καταγγέλεται σήμερα στη βορειοανατολική Πολιτεία Αρουνάτσαλ Πραντές θα χρειαστεί 99 χρόνια για να φτάσει στα δικαστήρια.

Το αντίστοιχο διάστημα στη δυτική Πολιτεία Γκουτζαράτ είναι 53 χρόνια.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα