ΑΘΗΝΑ
23:42
|
19.09.2024
Συγκεκριμένα, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η χώρα του έχει πάρει την απόφασή της, ενώ τόνισε ότι θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σερβία δεν αλλάζει τη θέση της και αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία παρά την πίεση της Δύσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

«Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έχουμε ήδη πάρει την απόφασή μας», σημείωσε ο Σέρβος ηγέτης.

Νωρίτερα, ο Βούτσιτς δήλωσε, ότι η Δύση του ασκεί άνευ προηγουμένου πίεση μετά την απόφαση της Σερβίας, να μην επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. 

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος Βούτσιτς είπε σε μια ομιλία του προς το έθνος, ότι η Σερβία υποστήριξε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. 

Ο Βούτσιτς πρόσθεσε, ότι η Σερβία θα σταματήσει τις ασκήσεις του στρατού και της αστυνομίας με όλους τους ξένους εταίρους. Σημείωσε δε, ότι η χώρα του θεωρεί τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία αδελφικές χώρες, ενώ λυπάται για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ευρώπη και είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα