ΑΘΗΝΑ
18:15
|
23.06.2026
«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις σημαντικές επιπτώσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις επόμενες κινήσεις της Ε.Ε. προκειμένου να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στη Μόσχα, ώστε να αναγκαστεί να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις, συζητούν στην έκτακτη, άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών που φιλοξενεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός προσερχόμενος στις Βερσαλλίες.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις σημαντικές επιπτώσεις από αυτή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Να επαναβεβαιώσουμε, προφανώς, την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε -αν χρειαστεί- το πλαίσιο των κυρώσεων, έτσι ώστε να ασκήσουμε την μέγιστη δυνατή πίεση στην Ρωσία να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε την επιστολή των έξι σημείων – προτάσεων προς την Κομισιόν με την οποία ζητάει πλαφόν στην τιμή της χονδρικής αγοράς ενέργειας, επιμένοντας ότι απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση στο πρόβλημα των ανατιμήσεων, καθώς αυτές δεν υπαγορεύονται από τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.

«Θα συζητήσουμε, όμως, και τις επιπτώσεις των εξελίξεων, των γεωπολιτικών εξελίξεων, στην αγορά ενέργειας. Θέλω να θυμίσω ότι προχθές έστειλα στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μία επιστολή με την οποία ζητώ ευρωπαϊκή παρέμβαση ώστε να μπει πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στη χονδρική αγορά. Απαιτείται μια ευρωπαϊκή αντίδραση έτσι ώστε να προστατεύσουμε καταναλωτές, επιχειρήσεις, αγρότες, από αυξομειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και κατά συνέπεια της ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν υπαγορεύονται από κανόνες προσφοράς και ζήτησης αλλά είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο κερδοσκοπίας στην αγορά του φυσικού αερίου», είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Ορίστηκαν οι τομεάρχες της ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα

Έτοιμη η Μόσχα για συνομιλίες με το Κίεβο, λέει ο Πούτιν

Αμερικανός πιλότος F-15 είδε ιρανικά drone σε σχηματισμό μέδουσας κινούμενα σαν…εξωγήινα

Απορρίπτει την κατοχή λιβανικού εδάφους από το Ισραήλ ο Λιβανέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα