ΑΘΗΝΑ
11:51
|
27.04.2024
Το πρακτορείο Anadolu κατηγορεί το αιγυπτιακό υπουργείο Αμύνης για τη διασπορά 'πειραγμένων' φωτογραφιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το υπουργείου Αμύνης της Αιγύπτου χρησιμοποίησε Photoshop για να ενθέσει μια Γαλλική φρεγάτα σε μια φωτογραφία δίπλα σε μια Αιγυπτιακή κορβέτα. Όλα αυτά, για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στη Μεσόγειο κοινή ναυτική άσκηση Αιγύπτου – Γαλλίας.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Αμύνης δημοσίευσε το Σάββατο την επίμαχη φωτογραφία (η κεντρική φωτογραφία του θέματος), στην οποία απεικονίζει το αιγυπτιακό σκάφος Τάχια Μισρ και η γαλλική φρεγάτα F713 Aconit, με σχόλιο ότι “η άσκηση εστιάζει στη διεκπαιρέωση συνεργατικών αποστολών ενάντια σε εχρθικές ναυτικές δυνάμεις, με τη χρήση πραγματικών πυρών”. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, “η άσκηση αποδεικνύει την αφοσίωση τόσο του Καΐρου όσο και του Παρισιού στη σταθερότητα και στην ασφάλεια της Μεσογείου”.

Η φωτογραφία του υπουργείου αναδημοσιεύθηκε ευρέως σε όλα σχεδόν τα media της Αιγύπτου, αλλά σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, είναι προϊόν φωτομοντάζ.

“Είναι εξακριβωμένο ότι η φωτογραφία του αιγυπτιακού πολεμικού σκάφους προστέθηκε σε μια παλαιότερη φωτογραφία του γαλλικού F713”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τουρκικό δημοσίευμα. Οι δημοσιογράφοι του Anadolu, μάλιστα, διατείνονται ότι εντόπισαν την αρχική φωτογραφία του γαλλικού πλοίου, στο website του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό από Αμερικανο-Γαλλική ναυτική άσκηση του 2013.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα ούτε το Κάιρο ούτε το Παρίσι.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο και τη Γαλλία είναι ιδιαιτέρως τεταμένες το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη Λιβύη. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Γαλλία κατηγόρησε το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για αυξημένη επιθετικότητα και για την παρεμπόδιση ενός γαλλικού σκάφους την ώρα που επιχειρούσε ελέγχο στο πλαίσιο του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη.

Πηγή: RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα