ΑΘΗΝΑ
05:21
|
23.09.2024
«Οι άνθρωποι στη Μαριούπολη έχουν υπομείνει επί εβδομάδες έναν εφιάλτη ζωής και θανάτου. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ερυθρός Σταυρός κάλεσε όλα τα μέρη στη σύγκρουση στην Ουκρανία να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανθρωπιστική βοήθεια, προειδοποιώντας ότι “ο χρόνος τελειώνει” στη Μαριούπολη.

Καλούμε όλα τα μέρη που εμπλέκονται στις μάχες να θέσουν τις ανθρωπιστικές επιταγές σε προτεραιότητα“, δήλωσε ο Peter Maurer, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Οι άνθρωποι στη Μαριούπολη έχουν υπομείνει επί εβδομάδες έναν εφιάλτη ζωής και θανάτου. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Η ασφάλειά τους και η πρόσβασή τους σε τρόφιμα, νερό και καταφύγιο πρέπει να διασφαλιστεί“.

Συνταξιούχοι και παιδιά, καθώς και το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού, βρίσκουν καταφύγιο σε μη θερμαινόμενα υπόγεια στη Μαριούπολη, ενώ πτώματα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, αναφέρει ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού- χαρακτηρίζοντας τον ανθρώπινο πόνο στην πόλη-λιμάνι “τεράστιο”.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ζήτησε να εφαρμοστεί “χωρίς καθυστέρηση” μια “συγκεκριμένη, ακριβής και εφαρμόσιμη συμφωνία”, ώστε οι άμαχοι να μπορέσουν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος – και κάλεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις να σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός και να δώσουν χρόνο στους κατοίκους να φύγουν.

Απηύθυνε έκκληση και στις δύο πλευρές “να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο” και να μην βάζουν στο στόχαστρο μη στρατιωτικές υποδομές, νοσοκομεία ή ιατρικό προσωπικό.

Η ιστορία θα ανατρέξει με φρίκη σε αυτό που συμβαίνει τώρα στη Μαριούπολη, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία από τις πλευρές το συντομότερο δυνατό“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: The Press Project

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Ο Λίβανος ανακοίνωσε τρεις νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα