ΑΘΗΝΑ
23:17
|
14.06.2026
Ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει τις δεκάδες οικογένειες που επλήγησαν από την καταστροφή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τραγωδία εκτυλίσσεται από νωρίς απόψε στην πόλη Ρετάμας του βορείου Περού μετά από κατολίσθηση που προκάλεσε καταστροφές σε αρκετές δεκάδες σπίτια με αποτέλεσμα δεκάδες οικογένειες άστεγες, δεκάδες εγκλωβισμένους σε λάσπες και ερείπια, ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον έξι ατόμων (τα τρία παιδιά).

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Υγείας, Χόρχε Λουίς Εσκομπάρ, υπολογίζεται ότι από την κατολίσθηση καταστράφηκαν ολοσχερώς ή σε μεγάλο βαθμό περίπου 60 με 80 σπίτια στα περισσότερα εκ των οποίων έμεναν οικογένειες ανθρακωρύχων.

Ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τις οικογένειες που επλήγησαν από την καταστροφή. Σημείωσε επίσης ότι έστειλε τον υπουργό Άμυνας Χοσέ Γκαβίντια και τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ επιτέθηκε στη Βηρυτό καθώς πλησιάζει η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Η Ελβετία καταψήφισε σχέδιο για περιορισμό του πληθυσμού στα 10 εκατομμύρια (upd)

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν επανεξελέγη αρχηγός του κόμματος Fidesz παρά την εκλογική ήττα

Λουόμενος εντόπισε πυρομαχικό υλικό σε θαλάσσια περιοχή της Πιερίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα