ΑΘΗΝΑ
23:53
|
19.09.2024
Η Καλσούμ, γνωστή κι ως το “Αστέρι της Ανατολής” ήταν αφοσιωμένη στην υπόθεση της παλαιστινιακής ανεξαρτησίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχέδια για μετονομασία δρόμου, που πρόκειται να πάρει το όνομα της θρυλικής Αιγύπτιας τραγουδίστριας Ουμ Καλσούμ, στην πόλη της Χάιφα ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Η Καλσούμ, γνωστή κι ως το “Αστέρι της Ανατολής” ήταν αφοσιωμένη στην υπόθεση της παλαιστινιακής ανεξαρτησίας και κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών τα αραβικά πολεμικά τραγούδια που τραγούδησε- καλώντας σε νίκη έναντι του Ισραήλ- θεωρούνται εμβληματικά.

Βουλευτής του δεξιού Λικούντ κάλεσε σε ακύρωση της μετονομασίας, με το σκεπτικό πως η Καλσούμ τραγούδησε “για την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ”, ενώ υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα ώστε να σταματήσει τη μετονομασία του δρόμου.Την ίδια στιγμή, ο υιός του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νεντανιάχου, χαρακτήρισε την απόφαση “ντροπιαστική και παράλογη.”

Ωστόσο, η απόφαση δεν προκάλεσε μόνο οργή σε Ισραηλινούς, αλλά και Άραβες. Όπως έγραψε χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης στα Αραβικά, “κλέβουν τους δρόμους μας και μετά τους ονομάζουν μετά από εμάς. Ουάου, πόσο κομψό! ”

Παρόμοια μετονομασία δρόμου σχεδιάζεται και για την πόλη της Ραμάλα, που κατοικεί σημαντική αραβική μειονότητα.

Πηγές: Twitter, Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα