ΑΘΗΝΑ
17:00
|
28.04.2024
Θέμα λίγου χρόνου θεωρείται η λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου των Χανίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Χρειάζονται ελάχιστες λεπτομέρειες, προκειμένου το Μουσείο να αποδοθεί καταρχήν στους πολίτες και στη συνέχεια στους επισκέπτες των Χανίων» δήλωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκεπτόμενη το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στο οποίο ξεναγήθηκε από την Έφορο Αρχαιοτήτων Ελένη Παπαδοπούλου.

Η Μενδώνη ανέφερε ότι το μουσείο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί καθώς τα αρχαιολογικά ευρήματα έχουν ήδη τοποθετηθεί στις προθήκες τους ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα  να λειτουργήσει κανονικά.

Εξήρε τις «εξαιρετικές εργασίες» που ολοκλήρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ιδιαίτερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων, εκτιμώντας ότι εκτός από μείζων πολιτιστικός θησαυρός για τους Χανιώτες, δίνει μία νέα αναπτυξιακή διάσταση και προοπτική στην πόλη.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι γύρω από μία σημαντική επένδυση Πολιτισμού, αναπτύσσονται εξωτερικές οικονομίες, οι οποίες δρουν καταλυτικά υπέρ της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού.

Ερωτηθείσα για τον χρόνο των εγκαινίων ανέφερε: «Αυτό θα το δούμε, είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό». Πάντως ένα 24ωρο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «μπορεί και να είχαν γίνει ήδη τα εγκαίνια αν δεν είχε προκύψει αυτή η διεθνής συγκυρία», αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Προγραμματικές συμβάσεις για άλλα τρία έργα

Η Λίνα Μενδώνη συμμετείχε αργότερα σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων όπου εξετάστηκαν νέα έργα πολιτισμού που ξεκινούν στην πόλη. Υπογράφηκαν και τρεις Προγραμματικές Συμβάσεις Πολιτισμικής Ανάπτυξης ανάμεσα στην υπουργό, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη για μελέτες ανάπλασης της Ανατολικής Τάφρου της πόλης και τις μελέτες αποκατάστασης δύο ιδιαίτερα σημαντικών μνημείων των Χανίων: της Βίλας Φον Σβαρτς και της Βίλας Πωλογιώργη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα