ΑΘΗΝΑ
17:53
|
27.04.2024
Δίωξη κατά του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου για παράνομη κερδοφορία και ξέπλυμα στη διάρκεια της οικ. κατάρρευσης της χώρας, το 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίωξη κατά του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου για παράνομη κερδοφορία και ξέπλυμα στη διάρκεια της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, το 2019, άσκησε δικαστίνα της χώρας.

Η Γκάντα Αούν, ερευνητική δικαστίνα του περιφερειακού δικαστηρίου του Όρους Λιβάνου, δήλωσε στο Associated Press, ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ο επικεφαλής της τράπεζας Ριάντ Σαλαμέ και ο αδερφός του Ραζά, ο οποίος προφυλακίστηκε την προηγούμενη βδομάδα. Η ίδια, διέταξε το άμεσο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με την Αούν, τα αδέρφια Σαλαμέ και ένας Ουκρανός πολίτης είχαν δημιουργήσει τρεις σκιώδεις εταιρείες στη Γαλλία για την αγορά ακινήτων εκεί. Σε μία περίπτωση ο Ριάντ αγόρασε μέσω του αδερφού του ακίνητο αξίας 12 εκατομμυρίων στη Γαλλία.

Ο εδώ και τρεις δεκαετίες διευθυντής της λιβανέζικης κεντρικής τράπεζας αρνείται όλες τις κατηγορίες εις βάρος του. Ο 71χρονος βρίσκεται, ταυτόχρονα, υπό έρευνα για διαφθορά και ξέπλυμα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελβετία και η Γαλλία.

Πηγές: Bloomberg, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα