ΑΘΗΝΑ
04:32
|
20.09.2024
Ο δράστης της επίθεσης σκότωσε τέσσερα άτομα και τραυμάτισε άλλα τρία. Την επίθεση καταδίκασε απόψε το ελληνικό ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άραβας του Ισραήλ εξαπέλυσε νωρίς το απόγευμα, λίγο μετά τις 16.00 (ώρα Ελλάδας και Ισραήλ) επίθεση κατά τριών ατόμων στην πόλη Μπερσεβά του νοτίου Ισραήλ. Αρχικά χτύπησε με το αυτοκίνητό του μοτοσικλετιστή που σκοτώθηκε επί τόπου. Στη συνέχεια τραυμάτισε θανάσιμα μία γυναίκα σε ένα βενζινάδικο και μετά άλλα δύο άτομα (έναν άνδρα και μία γυναίκα) σε παρακείμενο εμπορικό κέντρο.  

The scene of a stabbing attack in Beersheba on March 22, 2022. (Courtesy: Magen David Adom)

Κατά τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν και άλλα τρία άτομα.

Ο δράστης έπεσε νεκρός λίγα λεπτά αργότερα από τα πυρά διερχόμενου περαστικού που οπλοφορούσε και παρουσιάστηκε από τις τοπικές αστυνομικές αρχές σαν ήρωας.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο δράστης ήταν Άραβας του Ισραήλ από την πόλη Χούρα στην έρημο Νεγκέβ. Λεγόταν Μοχάμεντ Γάλιμπ Αμπού αλ Κιάν και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης κατά το παρελθόν.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Ωστόσο η επίθεση χαιρετίστηκε σαν «πράξη αντίστασης που θα αποτρέψει την κατοχή» από την ισλαμική Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως πρόκειται «για φυσική απάντηση στη σιωνική τρομοκρατία στο Νεγκέβ».

Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών πολιτών στην πόλη Μπερσεβά εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Εκφράζει επίσης και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες αλλά και αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και στον λαό του «στενού μας φίλου και εταίρου, Ισραήλ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα