ΑΘΗΝΑ
14:17
|
30.09.2024
Διαφορά 8,9 μονάδων υπέρ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Alco για το Open, ενώ η κοινή γνώμη ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαφορά 8,9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open ενώ η κοινή γνώμη ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας.

Στη μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,1% (έναντι 31,8% της περασμένης δημοσκόπησης), ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός με 22,2%, το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο με 13% και ακολουθούν: ΚΚΕ 5,8% (από 5,2%), Ελληνική Λύση 4,5% (από 4%) ενώ αυξήθηκαν οι αναποφάσιστοι σε 14,2% (από 12,8%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 36% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων δεν βοήθησαν καθόλου λέει το 46%. «Λίγο,» απαντά το 29%, αρκετά το 17%.

Η πιθανότητα ενίσχυσης του ρόλου της Τουρκίας, λόγω του πολέμου απασχολεί πολύ το 33%, αρκετά το 38% και λίγο το 16%. Τους πολίτες ανησυχούν πολύ οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία σε ποσοστό 60%. Σχεδόν ένας στους τρεις (33%) ανησυχεί αρκετά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠτΔ σε Πλεύση Ελευθερίας: «Απόρρητα» τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών την επαύριο του Δημοψηφίσματος

Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: Είμαστε έτοιμοι για μια χερσαία επίθεση του Ισραήλ

Πυρκαγιές σε Αρκαδία και Λάρισα

Επιστολή «πονοκέφαλος» της Μαρίας Καρυστιανού στις επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα