ΑΘΗΝΑ
23:32
|
30.09.2024
Η πρώτη υψηλόβαθμη Ευρωπαία ηγέτης που μεταβαίνει στην εμπόλεμη χώρα από την αρχή της ρωσικής εισβολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Κίεβο μεταβαίνει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, η πρώτη υψηλόβαθμη Ευρωπαία ηγέτης που μεταβαίνει στην εμπόλεμη χώρα από την αρχή της ρωσικής εισβολής, πριν από 36 ημέρες.

Σε ανάρτησή της πριν λίγες ώρες στο twitter η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει: «Kαθ’οδόν για το Κίεβο».

«Θα μεταφέρει στον γενναίο λαό της Ουκρανίας μήνυμα υποστήριξης και ελπίδας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σημειώνει ο εκπρόσωπος της προέδρου, Γιούρι Λάας. Παράλληλα, προσθέτει ότι λόγω της εξελισσόμενης κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή, περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμά της θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ώρες (Παρασκευή).

Τέλος, ο Γιούρι Λάας επισημαίνει ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλες οι πιθανές ρυθμίσεις ασφαλείας, ενώ η Ρομπέρτα Μετσόλα «ταξιδεύει μόνη της με μια ελάχιστη αντιπροσωπεία».

Η Μέτσολα δεν είναι η πρώτη ηγέτης που επισκέπτεται το Κίεβο, αν και είναι η πιο υψηλόβαθμη. Οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας ταξίδεψαν στην ουκρανική πρωτεύουσα στις 15 Μαρτίου για να δείξουν την υποστήριξή τους και να συναντηθούν με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο

Ψήφισμα του 1950 του ΟΗΕ θυμήθηκε ο Ερντογάν σαν όπλο κατά του Ισραήλ

Δεκάδες νεκροί, πάνω από 600 οι αγνοούμενοι του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ

Τον Οκτώβριο άτυπη τριμερής συνάντηση στον ΟΗΕ για το Κυπριακό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα