ΑΘΗΝΑ
09:09
|
28.04.2024
Χαμός και στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους φουσκωμένους λογαριασμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ανησυχείτε για τις τιμές των καυσίμων; Δοκιμάστε αυτό». «Ανησυχείτε για τους λογαριασμούς θέρμανσης; Δοκιμάστε αυτό». Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει λύσεις, όπως σχολιάζει με καυστικό τρόπο, ο Βρετανός γελοιογράφος εντύπων, όπως οι «Τάιμς», «Spectator» και «New Statesman», Πίτερ Μπρουκς.

Η κατάσταση με τους φουσκωμένους λογαριασμούς στη Βρετανία είναι δραματική. Μέχρι την 1η Απριλίου, το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε αυξηθεί κατά 54%, ανεβάζοντας τον μέσο λογαριασμό θέρμανσης από 1.277 λίρες ετησίως σε σχεδόν 2.000 λίρες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία, μια αύξηση που συμπίπτει με τον πληθωρισμό που με τη σειρά του αυξάνει το κόστος καθημερινών ειδών όπως τρόφιμα, ρούχα και καύσιμα.

Η βρετανική εταιρεία Octopus Energy επαινείται γιατί μοίρασε 5.000 δωρεάν ηλεκτρικές κουβέρτες στους πελάτες της για να τους βοηθήσει να ζεσταθούν, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δέχεται πιέσεις να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη κρίση κόστους ζωής, έχοντας μέχρι στιγμής διαθέσει ένα πακέτο βοήθειας αξίας 350 λιρών για όσους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Σας θυμίζει κάτι ή κάποιους;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα