ΑΘΗΝΑ
02:27
|
28.04.2024
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στο Ηνωμένο Βασίλειο αξιοσημείωτη αύξηση στη ζήτηση πακέτων για διακοπές στην Τουρκία. Αναμένουν 200 αεροπλάνα την εβδομάδα γεμάτα με Βρετανούς τουρίστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τις ανησυχίες για τον εν εξελίξει πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και την πανδημία, η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας ελπίζει σε σημαντική ανάκαμψη του κλάδου το καλοκαίρι αναμένοντας αφίξεις ρεκόρ, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εν λόγω αισιοδοξία αντλείται από τα στοιχεία που έχουν ήδη στα χέρια τους οι Τούρκοι ξενοδόχοι, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στην τουρκική «Χουριέτ».  

Πριν από την πανδημία της νόσου Covid-19, η Βρετανία ήταν η τρίτη μεγαλύτερη τουριστική αγορά στην Τουρκία. Σχεδόν 2.6 Βρετανοί τουρίστες επέλεξαν το 2019 την Τουρκία για τις διακοπές τους, χρονιά που οι αφίξεις τουριστών είχαν αυξηθεί κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, το 2021 μόνο 393.000 Βρετανοί μετέβησαν για διακοπές στη γείτονα. Οι Τούρκοι επιχειρηματίες του τουρισμού αναμένουν μεγάλη ζήτηση από τη Βρετανία το διάστημα Απριλίου-Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

«Δεν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Τουρκία αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών στον κόσμο σύμφωνα με την έκθεση της υπηρεσίας του UNWTO (Οργανισμός Παγκόσμιου Τουρισμού) του ΟΗΕ», ανέφερε στο Twitter ο Βρετανός πρέσβης στην Τουρκία Ντόμινικ Τσίλκοτ. «Η Τουρκία είναι μία από τις καλύτερες χώρες για καλοκαιρινές διακοπές. Αναμένουμε αριθμό ρεκόρ Βρετανών τουριστών φέτος», πρόσθεσε.



Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Τουρκία ξανάρχισαν στις 27 Μαρτίου. Το πρώτο αεροπλάνο από τη Βρετανία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Νταλαμάν.

«Η ζήτηση (σ.σ. από το Ηνωμένο Βασίλειο) έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν αναμένουμε 200 πτήσεις την εβδομάδα, το οποίο μεταφράζεται σε 37.000 Βρετανούς τουρίστες την εβδομάδα. Προς το παρόν όλες οι πτήσεις είναι γεμάτες», δήλωσε ο Οζγκέν Ουϊσάλ, πρόεδρος του Περιφερειακού Αντιπροσωπευτικού Συμβουλίου Δυτικής Μεσογείου της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκίας.

Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί και ελλείψει κάποιας σημαντικής δυσμενούς εξέλιξης, η Τουρκία μπορεί να δει φέτος έναν αριθμό ρεκόρ επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε ο Ουϊσάλ, σημειώνοντας ότι οι περιοχές Marmaris, Fethiye, Kaş, Kalkan και Göcekείναι οι αγαπημένοι προορισμοί των Βρετανών παραθεριστών στη χώρα.

Για τη ζήτηση από τη Ρωσία ο Ουϊσάλ είπε: «Η πρόσφατη ανάκαμψη της αξίας του ρωσικού ρουβλίου εγείρει κάποιες ελπίδες στην τουριστική βιομηχανία. Αλλά οι κυρώσεις πτήσεων εξακολουθούν να ισχύουν. Είμαστε ακόμη αισιόδοξοι, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας-Ρωσίας». Το 2021, 4,7 εκατομμύρια Ρώσοι έκαναν διακοπές στην Τουρκία, από 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους το προηγούμενο έτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα