ΑΘΗΝΑ
05:13
|
21.09.2024
Σήμερα και αύριο στον «Δαναό» το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Κακαουνάκη για τους, διωκόμενους από το τουρκικό καθεστώς, πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με θέμα τους Τούρκους που έφτασαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν μετά το πραξικόπημα του 2016, το ντοκιμαντέρ «Οι Αόρατοι», της γνωστής δημοσιογράφου της Καθημερινής Μαριάννας Κακαουνακη, ξεκίνησε την πορεία του πέρσι τον Απρίλιο από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κοπεγχάγης και στη συνέχεια, τον Ιούνιο επιλέχτηκε για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Newcomers του δικού μας, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Θύμα κι αυτό της πανδημίας, αλλά και της δυσκολίας που έχει το είδος να βρει πρόσβαση στις κινηματογραφικές αίθουσες, ήρθε η ώρα να συναντηθεί, σήμερα και αύριο στις 5μμ, με το κοινό της Αθήνας στον κινηματογράφο «Δαναός» (Λεωφ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι).

Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών, κατηγορούνται στην Τουρκία ως τρομοκράτες χωρίς κανένα στοιχείο. Ξεκινούν ένα αβέβαιο ταξίδι προκειμένου να κερδίσουν την ελευθερία τους. Στην Ελλάδα όμως, πρέπει να μάθουν να ζουν με μια αβάσταχτη απώλεια. Μια ταινία – ντοκιμαντέρ για την τουρκική κοινότητα που διώκεται, τα μέλη της οποίας είναι πια έτοιμα να πουν την ιστορία τους.

Ο Αχμέτ, που ήταν γιατρός, περνά τις μέρες του σε μια μυστική τοποθεσία μαζί με άλλους που επίσης αναγκάστηκαν να αυτοεξοριστούν. Όσο περνάει όμως ο καιρός, μεγαλώνει η επιθυμία του να μην ζει πια ως φυγάς αλλά να ενταχθεί στην χώρα που τον φιλοξενεί.

O Εμπουμπεκίρ, η Γκόνκα, ο Αχμέτ, είναι ανάμεσα στους πάνω από ένα εκατομμύριο Τούρκους πολίτες που κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία και σύνδεση με το πραξικόπημα του 2016. Μοιράστηκαν την ιστορία τους, μέσα από το πρώτο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους της Μαριάννας Κακαουνάκη και από «Αόρατοι», έγιναν και πάλι ορατοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα