ΑΘΗΝΑ
15:43
|
18.05.2024
Η Λεπέν υποσχέθηκε πολιτικές μεταρρυθμίσεις και δημοψηφίσματα, ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γενναιόδωρες πολιτικές για συνταξιούχους και εργαζόμενους αλλά και μείωση της εισφοράς της Γαλίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ υπόσχεται μεταξύ άλλων η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του δεύτερου γύρου υπόσχεται η υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, προκειμένου να πείσει ένα μέρος του εκλογικού σώματος να την τιμήσει με την ψήφο του.

Μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό η Λεπέν υποσχέθηκε πολιτικές μεταρρυθμίσεις και προσφυγή σε δημοψηφίσματα, ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης χωρίς αύξηση εισφορών και φόρων, καθώς και μείωση της εισφοράς της Γαλλίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ με ταυτόχρονη κατάργηση του Σέγκεν.

Η Λεπέν δεσμεύτηκε επίσης ότι θα κινηθεί με «οικονομικό πατριωτισμό», ανέφερε ότι αν εκλεγεί θα ιδρύσει υπουργείο καταπολέμησης της απάτης και έκανε λόγο για «ήπια μέτρα» αναφορικά με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τέλος, υποσχέθηκε ενίσχυση του εξοπλισμού της αστυνομίας, αύξηση των μελών του δικαστικού σώματος και απέλαση των αλλοδαπών φυλακισμένων υπό τον όρο ότι θα εκτιμήσουν τις ποινές τους στις χώρες τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

‘Ενταση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα