ΑΘΗΝΑ
15:58
|
27.04.2024
«Τα σχέδια προσάρτησης τμήματος της Δυτικής Όχθης δεν έχουν φύγει από το τραπέζι. Η πιθανότητα υπάρχει. Καθυστερούμε γιατί αναμένουμε την υποστήριξη από την Ουάσιγκτον»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τα σχέδια προσάρτησης τμήματος της Δυτικής Όχθης δεν έχουν φύγει από το τραπέζι. Η πιθανότητα υπάρχει. Καθυστερούμε γιατί αναμένουμε την υποστήριξη από την Ουάσιγκτον» δήλωσε σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, Λικούντ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Αφορμή για τις δηλώσεις του Νετανιάχου στάθηκαν πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ που, επκαλούμενα δηλώσεις Παλαιστινίων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ανέφεραν πως «το παράθυρο ευκαιρίας» για την κυβέρνηση θα μείνει ανοκτό από τα μέσα Αυγούστου ως τα μέσα Σεπτέμβρη. Πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας Χαάρετζ αναφέρουν ειδικότερα πως διάφορα σενάρια που έχει μελετήσει η Παλαιστινιακή Αρχή συγκλίνουν σε αυτή την χρονική περίοδο καθώς μετά θεωρούν την προώθηση των σχεδίων προσάρτησης από δύσκολη ως πολύ δύσκολη. Μεταξύ άλλων γιατί ακολουθούν η προγραμματισμένη για τις 15 ως 20 Σεπτέμβρη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη.

Ωστόσο κάποιοι Ισραηλινοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο προώθησης των σχεδίων προσάρτησης αργότερα υπολογίζοντας το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του Αμερικανού προέδρου και τις εντεινόμενες εσωτερικές δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα