ΑΘΗΝΑ
12:28
|
23.09.2024
Θα μπορούσε να είναι είτε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είτε ο υπουργός  Άμυνας, Λόιντ Όστιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδεχόμενο να στείλει κάποιο από τα κορυφαία στελέχη της σε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ζελένσκι, εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μία συμβολική ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ο αξιωματούχος θα μπορούσε να είναι είτε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είτε ο υπουργός  Άμυνας, Λόιντ Όστιν. Θεωρείται μάλλον απίθανο να ταξιδέψει στην ουκρανική πρωτεύουσα ο ίδιος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη η οριστική απόφαση, όπως διευκρινίζει το Reuters, αλλά οι επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, του Ζοζέπ Μπορέλ και άλλων υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων στην ουκρανική κυβέρνηση τις τελευταίας ημέρες, σίγουρα έχει «ανοίξει το δρόμο» και για τις ΗΠΑ.

Στο υπό εξέταση σχέδιο αναφέρθηκε πρώτο το Politico, συμπληρώνοντας ότι η επίσκεψη δεν θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων για λόγους ασφαλείας, ενώ δεν έχουν καθοριστεί ακόμα ημερομηνίες. Επιπλέον, οι πηγές δεν αποκλείουν η επίσκεψη να μην πραγματοποιηθεί καθόλου λόγω της μεταβαλλόμενης φύσης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κίνα προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ισραήλ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αύριο Τρίτη 24/9 στον ΟΗΕ

Το Ισραήλ μεταξύ σφύρας και άκμονος

Λευκός Οίκος: Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς το «συμφέρον» του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα