ΑΘΗΝΑ
16:25
|
27.04.2024
Ισχυρίζεται ότι μπορεί να «ξεκλειδώσει τις εξαιρετικές δυνατότητές του» εάν μετατρέψει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων σε ιδιωτική εταιρεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μασκ είναι διατεθιμένος να δώσει για το Twitter για 41,39 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ρυθμιστική κατάθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη.

Η τιμή προσφοράς του κυμαίνεται στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή και αντιπροσωπεύει ένα premium 38% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από τη δημόσια ανακοίνωση της επένδυσης άνω του 9% του CEO της Tesla στην εταιρεία.

Ο διαβόητος διευθύνων σύμβουλος της Tesla, γνωστός για τις ατάκες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε στον Μπρετ Τέιλορ, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας: «Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία.»

«Ωστόσο, παρόλο που έκανα την επένδυσή μου, τώρα συνειδητοποιώ ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία.»

«Ως εκ τούτου, προσφέρομαι να αγοράσω το 100% του Twitter για 54,20 $ ανά μετοχή σε μετρητά, 54% premium την ημέρα πριν ξεκινήσω να επενδύω στο Twitter και 38% premium την ημέρα πριν από τη δημόσια ανακοίνωση της επένδυσής μου.»

«Η προσφορά μου είναι η καλύτερη, είναι η τελική μου προσφορά και αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος.» «Το Twitter έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Θα το ξεκλειδώσω », σημείωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας.

Ο Μασκ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, με μερίδιο 9,2% στην εταιρεία, στις 14 Μαρτίου.

Μια μέρα αφότου αποκάλυψε το μερίδιό του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας Παράγκ Αγκραγουάλ ανακοίνωσε ότι ο συνιδρυτής της Tesla είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, μια θέση που αποδέχτηκε με χαρά.

Με την αποδοχή της θέσης του διοικητικού συμβουλίου, ο Μασκ περιορίστηκε ο ίδιος αναφορικά με το πόσες από τις μετοχές της εταιρείας μπορούσε να κατέχει, με ανώτατο όριο 14,9%.

Ακολούθως, την Κυριακή, ο Αγκραγουάλ ανακοίνωσε ότι ο Μασκ αρνήθηκε επισήμως τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Ίλον Μασκ, 50 ετών σήμερα, υπέγραψε τη νέα κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι είχε αρνηθεί τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο.

Το έγγραφο ανέφερε ότι ο Μασκ μπορούσε να «εκφράσει τις απόψεις του» σχετικά με τις πολιτικές και τις υπηρεσίες του Twitter στο διοικητικό συμβούλιο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα μπορούσε επίσης να αγοράσει πρόσθετες μετοχές ή να πουλήσει μετοχές στο Twitter, εάν το έκρινε σκόπιμο.

ΠΗΓΗ: Dailymail.co.uk

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα