ΑΘΗΝΑ
08:13
|
28.04.2024
Εφιάλτης είναι η επόμενη μέρα μετά τις φονικές πλημμύρες στο Ντέρμπαν και άλλες περιοχές της επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ στη Νότια Αφρική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεβαίνει συνεχώς ο απολογισμός των θυμάτων των πρόσφατων καταστροφικών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

Από 250 που ήταν μόλις χτες, ανέβηκαν στους 306, με τους Νοτιοαφρικανούς αξιωματούχους να εκτιμούν πως πρόκειται μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες και καταστροφές στην ιστορία της ανατολικής επαρχίας Κουαζούλου Νατάλ. Oι άστεγοι ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες, ενώ σε αρκετές περιοχές υπάρχουν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία και εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών πολλών εκ του τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου πλημμυροπαθών που έχασαν οικογένειες, φίλους, οικογένειες και κόπους μίας ζωής μέσα σε μερικές ώρες.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Οδικές αρτηρίες έχουν καταστραφεί, όπως και σε ένα σημαντικό βαθμό δίκτυα ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνιών και ύδρευσης. Μόνον στο Ντέρμπαν οι ζημιές εκτιμάται πως ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια καθώς δεν έχουν καταστραφεί μόνο κεντρικοί δρόμοι, αλλά γέφυρες καθώς και ένα σημαντικό μέρος του χώρου στάθμευσης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της πόλης, που είναι από τα μεγαλύτερα στην Αφρική.

Οι πλημμύρες σημειώθηκαν μετά το πέρασμα της καταιγίδας Issa που έριξε μέσα σε ένα 24ωρο τριπλάσια ποσότητα από το βρόχινο νερό ενός ολόκληρου μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα