ΑΘΗΝΑ
18:24
|
19.09.2024
Μίλησε για «ευθύνη απέναντι στη κοινωνική πλειοψηφία που για άλλη μια φορά βρίσκεται σε συνθήκες λεηλασίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έναρξη των εργασιών του 3ου Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε το απόγευμα στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας χαρακτήρισε το Τρίτο συνέδριο ως «ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή», θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελέσει την «αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

Κάλεσε όλους τους συνέδρους να απλώσουν «το κόμμα παντού όπου αναπνέει η αντίσταση στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές», λέγοντας:

«Να δώσουμε το μήνυμα της νίκης. Να μετατρέψουμε την οργή σε ορμητικό ρεύμα αλλαγής. Να μετατρέψουμε την απόγνωση σε ελπίδα. Και μαζί να δώσουμε τη μάχη να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα».

Στη συνέχεια μίλησε για την «ευθύνη απέναντι στη κοινωνική πλειοψηφία» θεωρώντας πως ξανά «βρίσκεται σε συνθήκες λεηλασίας». Μίλησε για «ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη που πάνω στις θυσίες της χτίστηκε η προοπτική του τόπου, ευθύνη απέναντι στη μεσαία τάξη που αισχρά εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις νέες γενιές λέγοντας πως η ιστορική ευθύνη «εδώ σε αυτό το στάδιο» μας βαραίνει «κυρίως απέναντι στις νέες και στους νέους, στις επόμενες γενιές που θα κληθούν να πάρουν στις δικές τους πλάτες το μέλλον αυτού του τόπου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην αναγκαστική καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία στην πραγματοποίηση του συνεδρίου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «ίσως το Συνέδριο να γίνεται τελικά σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που είχαμε» όταν είχε εξαγγελθεί.

Το πρόγραμμα εργασιών του συνεδρίου

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα