ΑΘΗΝΑ
18:14
|
27.04.2024
Από τις αρχές του 2021, τα ρωσικά εργαστήρια θα είναι σε θέση να παραδίδουν εκατομμύρια εμβόλια κάθε μήνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού, με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας να δηλώνει ότι ως το 2021 η χώρα θα είναι σε θέση να παραδίδει εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κάθε μήνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ντενίς Μαντούροφ στο πρακτορείο TASS, η παραγωγή του εμβολίου θα γίνεται σε τρεις περιοχές – στο Βλαντίμιρ, στο Γιάροσλαβλ και στη Μόσχα – ενώ ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Το ρωσικό εμβόλιο παρασκευάστηκε από το Ιντιστούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκάμαλεϊ, σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες Generioum, R-Pharm και Binnopharm.

“Από τους πρώτους κιόλας μήνες θα διασφαλίσυμε την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων εμβολίων κάθε μήνα, με στόχο από το επόμενο έτος η μηνιαία παραγωγή να γίνεται σε κλίμακα εκατομμυρίων μονάδων”, δήλωσε ο Μαντούροφ.

Το Γκάμαλεϊ δεν είναι το μόνο ίδρυμα στη Ρωσία που εργάζεται για την παρασκευή εμβολίου κατά του Covid-19, αλλά είναι αυτό που προχώρησε γρηγορότερα και με μεγαλύτερη επιτυχία τις έρευνές του. Πριν από μερικές μέρες, οι πρώτοι εθελοντές που δέχτηκαν να εμβολιαστούν πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς μετά από ένα μήνα παρακολούθησης. Οι γιατροί που τους παρακολουθούσαν εκτιμούν ότι το εμβόλιο λειτούργησε και ότι οι εθελοντές είναι επαρκώς θωρακισμένοι με αντισώματα κατά του ιού.

Πηγή: RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα