ΑΘΗΝΑ
01:32
|
19.05.2024
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε «θα αυξηθεί σημαντικά» ο κατώτατος μισθός γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται «δίκαια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σημαντική αύξηση από την Πρωτομαγιά» υποσχέθηκε ξανά σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  κατά την παρέμβαση του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε «θα αυξηθεί σημαντικά» ο κατώτατος μισθός γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται «δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους», παραλείποντας βεβαίως να ξεκαθαρίσει εάν η «σημαντική αύξηση» που τάζει θα υπερκαλύψει την μεγάλη απώλεια αγοραστικής δύναμης που υφίστανται οι εργαζόμενοι λόγω πληθωρισμού και έκρηξης της ακρίβειας σε Ενέργεια και δεκάδες είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι «η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης».

Ανέφερε ότι εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία «στο 12,8% από το 17,2%» που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε κατά λέξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα