ΑΘΗΝΑ
07:45
|
22.09.2024
Η καλόπιστη κριτική ορισμένων εκδοτών για τις ανεπαρκείς επιδόσεις του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού σε φεστιβάλ βιβλίου τους έβαλε στο...περιθώριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο κύμα αντιδράσεων προκαλεί η τακτική του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού έναντι εκδοτών που αποκάλυψαν ή αποδοκίμασαν την κάκιστη διοργάνωση της πρόσφατης Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2021 (25 έως 28 Νοεμβρίου), της ελληνικής παρουσίας σε Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στο Κάιρο(26 Ιαν 2022 – 6 Φεβ) και προσφάτως στη Μπολόνια (21 ως 24 Μαρτίου 2022) να τους εξοστρακίζει ή να τους ενημερώνει στο «παρά πέντε» από νέες διεθνείς ή ευρωπαϊκές εκθέσεις ή άλλες εκδηλώσεις που αφορούν τον τομέα του βιβλίου.

Η Γερμανόφωνη λογοτεχνία τιμάται φέτος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου  Θεσσαλονίκης | ThessNews

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη του Φεστιβάλ Βιβλίου Salon du Livre που πραγματοποιείται στο Παρίσι μεταξύ 22 και 24 Απριλίου, το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού έστειλε σήμερα, μόλις τέσσερις μέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενημερώνοντας τους εκδότες της διαφαινόμενης «μαύρης λίστας» την παρουσία του και το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του, καθώς και για την ύπαρξη ελληνικού Περιπτέρου με βιβλία υπό ιδιαίτερα αδιαφανείς διαδικασίες δίχως βεβαίως να είναι σαφές ποιοι εκδότες γνώριζαν, από πώς και πότε.

Festival du Livre de Paris 2022 - Syndicat national de l'édition

Εως σήμερα πάντως δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού με πρόεδρο τον Ν. Κούκη που από καθηγητής φιλόλογος των εκπαιδευτηρίων Δούκα ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση με τις ευλογίες της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Διά της μεθόδου σιγής ιχθύος πάντως οι διαμαρτυρίες των εκδοτών που έκαναν καλόπιστη κριτική σε ανεπαρκείς πρόσφατες εκθέσεις βιβλίων από το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού δεν πρόκειται να καταλαγιάσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εμίρ Κουστουρίτσα: Παρουσίαση ταινίας για τις διώξεις των Ορθοδόξων στην Ουκρανία

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Art Athina: Ξεκίνησε το ραντεβού με την τέχνη στο Ζάππειο

100 χρόνια μπροστά, ο Βαν Γκογκ και στην αντίληψη της κίνησης των αστεριών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα