ΑΘΗΝΑ
22:45
|
27.04.2024
οι τουρκικές αρχές «έχουν την υποχρέωση να βρουν τους ένοχους του βανδαλισμού της Αγιάς Σοφιάς» είπε ο Θεοδωρικάκος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών του βανδαλισμού της Αυτοκρατορικής Πύλης στο ναό της Αγίας Σοφίας απαίτησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι τουρκικές αρχές «έχουν την υποχρέωση να βρουν τους ένοχους του βανδαλισμού της Αγιάς Σοφιάς». Προσθέτει πως οι Έλληνες είναι «άρρηκτα δεμένοι με την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό» και πως «για αυτό πάντοτε» αντιμετωπίζουν «με σεβασμό και ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Ο Θεοδωρικάκος, συνεχίζοντας την προσκυνηματική του επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρέστη σήμερα, στη Συνοδική Πατριαρχική Θεία λειτουργία που τελέσθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, για τον καθαγιασμό του Αγίου Μύρου.

Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το τυπικό της ολοκλήρωσης της τελετής παρασκευής του Αγίου Μύρου με την ειδική ευχή που αναγιγνώσκει ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας και να συμμετάσχει στη λιτάνευση του καθαγιασμένου Μύρου μέχρι το Μυροφυλάκιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου θα φυλάσσεται για τα επόμενα δέκα έτη και θα αποστέλλεται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο για την τέλεση του Μυστηρίου του Χρίσματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα